Modrost rojevanja je vodnik o naravnem porodu, ki predstavlja babiški način razmišljanja.

Avtorica knjige in ustanoviteljica ter vodja Babiškega centra na Farmi v ZDA je vodilna svetovna babica, ki v knjigi razkriva elemente naravnega poroda. Skupnost Farma je v letu 1970 ustanovila s svojim možem in dvestopetdeset drugimi ter usmerila pozornost vsega sveta k naravnemu porodu. Babice iz tega centra so do danes sodelovale pri več kot 2200 porodih.

V pvem delu knjige boste brali o pozitivnih porodnih zgodbah žensk. Njihove pripovedi bi bralke naj opogumil ter okrepil njihovega duha pri pripravah na porod.

V drugem delu knjige avtorica razlaga o temeljnih izhodiščih babištva in priporoča tehnike, ki jih porodnica lahko od poroda doma tudi prenese k porodu v bolnišnici. Pojasnjuje tudi, zakaj je toliko skrivnosti okrog delovanja ženskega telesa pri porodu, razkriva zakaj obstaja toliko različnih porodnih izkušenj ter zakaj je toliko različnih razumevanj, kaj je med porodom varno in kaj ne. V nadaljevanju opisuje še postopke, ki se jih ponavadi posložujejo med porodom v bolnišnicah Severne Amerike.

Knjiga bo bralko vodila skozi nove porodniške tehnologije in pokazala pot k modrim odločitvam in informirani izbiri. Spoznavala bo sebe, svoje telo in sposobnosti rojevanja. Vodnik razkriva tudi, kako pokončni položaji med porodom, vleka za vrv, ki je obešena pod strop, ljubeče besede ter ljubkovanje prsi, pomagajo pri porodu ter opisuje, kako s smehom in petjem, porodnica lahko zaščiti presredek pred raztrganinami. Vodnik vodi k spoznavanju in razumevanju poroda. Slednje lahko učinkovito zmanjša ali celo izniči strah nosečnice pred porodom, omogoči zaupanje v svoje telo in njegove sposobnosti, porod pa tako postane izkušnja modrosti in notranje moči.